Mobileye 8

Mobileye 8 – törmäysvaroitin on varustettu tuulilasiin kiinnitettävällä, eteenpäin katsovalla kameralla ja pienikokoisella EyeWatch näytöllä. Kamera on entistä tarkempi, hämärässäkin näkevä laajakulmakamera. Näyttö varoittaa sekä visuaalisesti että äänimerkein tahattomista kaistanvaihdoista, liian lyhyestä turvavälistä ja uhkaavasta törmäyksestä jalankulkijaan tai toiseen kulkuneuvoon. Se tunnistaa liikennemerkit ja ilmoittaa näytöllään nopeusrajoituksen muuttumisesta.

Mobileye 8 voidaan asentaa jälkikäteen lähes kaikkiin ajoneuvotyyppeihin. Se toimii edeltäjänsä Mobileye 6:n tavoin EU:n hyväksymänä kaistavahtina, kun pakettiauto halutaan rekisteröidä  kuorma-autoksi.

Mobileye 8 – Ominaisuudet

Törmäysvaroitin

Mobileye 8 varoittaa kuljettajaa sekä äänimerkein että visuaalisesti liian pieneksi muodostuvasta turvavälistä ja  uhkaavasta peräänajosta ratkaisevat pari sekuntia ennen mahdollista onnettomuutta.

Yliajovaroitin

Jos jalankulkijan tai pyöräilijän yli ajaminen uhkaa alle 2 sekunnin kuluessa, Mobileye varoittaa kuljettajaa. Yliajovaroitin toimii parhaiten kaupunkiympäristössä alle 50 km/h nopeuksilla .

Kaistavahti

Mobileye varoittajaa sekä visuaalisesti että äänimerkein kuljettajaa, jos ajoneuvo ohjautuu tahattomasti ilman vilkkua kaistaviivojen yli.

Turvavälin tarkkailu

Jos turvaväli edellä ajavaan moottoripyörään tai autoon lyhenee alle ennalta asetetun raja-arvon, Mobileye varoittaa kuljettajaa.

Ylinopeusvaroitin

Mobileye tunnistaa tietyt liikennemerkit ja näyttää vallitsevan nopeusrajoituksen näytöllä. Järjestelmä varoittaa liiallisesta ylinopeudesta asetettujen raja-arvojen mukaan.