Yritykset ympäri maailmaa luottavat Intelin ja Mobileyen teknologiaan parantaakseen kuljetuskalustonsa turvallisuutta ja vähentääkseen törmäysonnettomuuksia. Koululaiskuljetuksia hoitaville yrityksille turvallisuus on erityisen tärkeää. New Jerseyssä tuhansia koululaisia päivittäin kuljettava bussiyritys Seman-Tov on saanut Mobileyen järjestelmän avulla vähennettyä törmäyksiä arviolta 50-60%. Samalla kuljettajien ajokäyttäytyminen on parantunut huomattavasti.

Seman-Tov aloitti Mobileyen turvajärjestelmän asentamisen linja-autoihinsa vuonna 2017, jotta kuljettajat pystyisivät paremmin tarkkailemaan liikennettä samalla kuin kaitsevat kyydissä olevia lapsia. Pian yritys huomasi, että Mobileyen järjestelmä paransi selvästi turvallisuutta; törmäysonnettomuudet vähenivät merkittävästi ja tämän seurauksena myös kustannukset alenivat. Kuljettajat kiittelivät kaistanvaihtovaroitinta, peräänajon ehkäiseviä hälytyksiä ja muitakin järjestelmän tuottamia varoituksia, jotka antoivat kuljettajalle keskittymisrauhan tien ja reitin tarkkailuun.

Vuonna 2020 Mobileyen turvajärjestelmä on asennettu yli 150 Seman-Tov bussiyrityksen ajoneuvoon. Kuljettajat ylistävät ”henkiä säästävää ylimääräistä silmäparia”, joka on lisännyt heidän valppauttaan ja auttanut kuljettamaan oppilaita turvallisemmin. Nykyisin yritys tilaa Mobileyen järjestelmän jokaiseen uuteen bussiinsa. Kuljettajat ovat sitä mieltä, että samanlainen törmäyksien välttämistekniikka pitäisi olla joka ikisessä teillä kulkevassa linja-autossa.

Alkuperäinen artikkeli ja video, Intel/Mobileye:
Seman-Tov School Bus Fleet Lowers Collision Rates with Mobileye