Ratkaisut kaikkiin ajoneuvoihin

Vähemmän törmäyksiä teille

Jälkiasennettavat Mobileye törmäysvaroittimet kaikkiin ajoneuvoihin

Edistykselliset törmäysvaroittimet parantavat ajoneuvosi turvallisuutta välittömästi ja suojaavat kuljettajaa häiriötekijöiltä. Varusta ajoneuvosi älykkäällä kamerajärjestelmällä, joka herpaantumatta tarkkailee liikennettä ja varoittaa kuljettajaa muutama sekuntti ennen kuin on liian myöhäistä. Sopiva ratkaisu löytyy lähes kaikkiin ajoneuvoihin.

Varoitusten tuottama välitön palaute auttaa tutkitusti kuljettajaa kehittämään omaa ajotapaansa. Varoitukset voidaan myös kerätä talteen mobiiliyhteydellä.  Tämä avaa uudenlaisen näkyvyyden kuljetusyritysten kuljettajien ajotapoihin sekä polttoaine- ja kunnossapitokustannuksiin.

Mobileyen asiakkaiden saavutuksia :

  • 30% vähemmän törmäyksiä per kilometri
  • 40% vähemmän kaistanvaihtotörmäyksiä
  • 2-3% säästö polttoainekuluissa

Henkilö- ja pakettiautot

Mobileye 6 tai uusi Mobileye 8 on kuljettajan väsymätön ajokaveri. Se on kuin ylimääräinen silmäpari, joka väsymättä ja herpaantumatta tarkkailee edessä olevaa tietä ja tienkäyttäjiä.  Järjestelmä ymmärtää, milloin riskistä tulee todellinen vaara ja hälyttää kuljettajaa välittömästi.

Turvavyöt ja –tyynyt suojelevat kuljettajaa törmäyksen jälkeen, mutta nekin saattavat aiheuttaa ongelmia lukkiutuessaan tai lauetessaan. Mobileye auttaa välttämään törmäykset kokonaan. 

Nopeusrajoituksia on joskus vaikea huomata ja muistaa matkan edetessä. Mobileyen kamera tunnistaa nopeusrajoituskyltit ja varoittaa käyttäjää liiallisesta ylinopeudesta.

Linja-autot ja rekat  

Raskas ajoneuvo muodostaa kuljettajan näkemisen kannalta haasteellisia kuolleita kulmia, joihin Mobileye tuo näkyvyyden.

Mobileye Shield+ on markkinoiden edistyksellisin törmäysvaroitin rekkoihin, linja-autoihin, kuorma-autoihin ja muihin jakeluautoihin, jotka joutuvat jatkuvasti tekemisiin kevyen liikenteen kanssa.

Shield+ varoittaa kuljettajaa näytöllä tai äänimerkillä liian lähelle ajoneuvoa tulevista jalankulkijoista ja pyöräilijöistä. Se ei kuitenkaan varoita suotta paikallaan olevista ihmisistä. Mobileyen palkittu kuvantunnistusteknologia minimoi tarpeettomat hälytykset, jolloin kuljettaja voi luottaa järjestelmän tarjoamaan apuun.

Asennus

Mobileyen jälkiasennettavat ADAS -järjestelmät ovat helposti asennettavia lisälaitteita käytännössä lähes kaikkiin, myös vanhempiin ajoneuvoihin. Asennuksen tekee aina maahantuojan valtuuttama asennusliike.

Kamera kiinnitetään tuulilasin sisäpintaan kohtaan, jossa se ei haittaa näkyvyyttä, esimerkiksi taustapeilin taakse. Pienikokoinen EyeWatch-näyttölaite kiinnitetään kojelaudan vasempaan reunaan ja Mobileye 8:n tarvitsema pieni gps-lisälaite tuulilasin oikeaan reunaan.

Raskaissa ajoneuvoissa järjestelmää täydennetään useammilla kameroilla, jotka kattavat myös kuolleet kulmat, sekä isommilla kevytliikenteestä varoittavilla hälytinnäytöillä.

Tuotekoulutus

Kojelaudalle asennettava EyeWatch-näyttö on intuitiivinen ja symboleiltaan helppo tulkittava vain yhdellä vilkaisulla. Samoin järjestelmän antamiin äänimerkkeihin on luontaisen helppo reagoida. Tarvittavan käyttökoulutuksen saat asennuksen yhteydessä.

Ajoneuvolaivastoille ja niiden kuljettajille ADAS Finland järjestää erilliskoulutuksen. Jälkipalveluna on mahdollista saada järjestelmän uudelleenkalibrointi käyttökokemuksen ja toiveiden mukaan.

Informaatiopalveluilla näkyvyyttä ajotapoihin

Mobileyen varoitukset tuottavat arvokasta lisätietoa sekä ajotavoista että vaarallisista paikoista liikenteessä.

Varoitusten tuottama välitön palaute auttaa kuljettajaa kehittämään omaa ajotapaansa turvallisemmaksi. Varoitukset voidaan myös  kerätä talteen mobiiliyhteydellä. Tämä avaa uudenlaisen näkyvyyden eri kuljettajien ajotapoihin sekä polttoaine- ja kunnossapitokustannuksiin.

Mobileye 8 Connect ja raskaan liikenteen Shield+ ovat loistavia työkaluja  kuljetusvastaavalle liikenneturvallisuutta ja toiminnan taloudellisuutta kehitettäessä.    

Informaatiota liikenneinfran kehittämiseen

Mobileyen edistykselliset kamerajärjestelmät keräävät tärkeää tietoa  liikenneinfran kunnossapidosta ja kaupungin kehittämisestä vastaaville. 

Toistuvat eri kuljettajien samoista paikoista saamat varoitukset kertovat myös liikenteen solmukohtien ongelmista. Mobileyen syväoppivaa tekoälyä hyödyntävillä kamerajärjestelmillä voidaan kerätä merkittävä määrä dataa liikenneinfrasta, esim. liikennemerkkien sijainnista ja päällysteiden kunnosta.

Referenssejä

Vältettävissä olevat onnettomuudet vähenivät lähes 30% ja yllättäen myös matkustajien loukkaantumiset vähenivät 60%.

Turvallisuus ja turvalliset ajotavat ovat ykkös- prioriteettimme. Testasimme Mobileyen teknologiaa kolmella Lontoon bussireiteistä ja olemme ilahtuneita kokeilun lopputuloksista.

Tony Wilson

Toimitusjohtaja, Abellio Buses, Lontoo

Tulokset olivat dramaattisia - törmäysonnettomuudet vähenivät 45% ja törmäyksistä johtuvat kustannukset 91%.
Lisäksi vakuutusten korvausvaatimukset pienenivät miljoonasta dollarista 50 tuhanteen vähentäen vakuutusmaksuja ja lisäten turvallisuutta.  Ambu-Transin investointi Mobileyen teknologiaan maksoi itsensä takaisin kolmessa kuukaudessa.

Neal Kalish

Toimitusjohtaja, Ambu-Trans Ambulette

Hälytykset erottavat Mobileyen muista ratkaisuista. Jos kuljettajaa pystytään varoittamaan esim. ajamasta liian lähellä edellä ajavaa ajoneuvoa, hän saattaa hyvinkin välttää peräänajon. Suosittelen Mobileyen ratkaisua kaikkiin ajoneuvolaivastoihin, jotka haluavat jälkiasenteisilla laitteilla parantaa kuljettajien turvallisuutta liikenteessä ja vähentää onnettomuusriskiä.

Scott Cramer

Toimitusjohtaja, Certified Freight Logistics (CFL)