Mobileye Shield+

Mobileye Shield+ on raskaiden ajoneuvojen tarpeisiin suunniteltu kamerajärjestelmä ongelmallisten kuolleiden kulmien tarkkailuun ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn.

Useamman asennettavan lisäkameran avulla ratkaisu kykenee huomioimaan katvealueet, laajemman kääntösäteen ja muut erityisesti kaupunkiliikenteen ongelmat. Samalla, kun järjestelmä tuottaa arvokasta lisätietoa kuljettajalle ja kannustaa ennakoivaan ja turvalliseen ajotapaan, se voi myös kerätä tietoa liikenteen vaaranpaikoista, esimerkiksi linja-autolaivaston vastaavalle ja/tai kaupunki-infran kehittäjille.

Mobileye Shield+ Ominaisuudet

Kuolleen kulman varoitus

Mobileye varoittajaa kuljettajaa, jos jalankulkija tai pyöräilijä lähestyy vaaralliseksi luokiteltua aluetta. Ratkaisevaa on liike: esimerkiksi pysäkillä paikallaan seisovasta jalankulkijasta järjestelmä ei suotta varoita.

Kuolleen kulman hälytys

Punainen merkkivalo on kuljettajalle hälyttävä viesti reagoida välittömästi liian lähelle ajoneuvoa, sen kuolleeseen kulmaan joutuneeseen kävelijään tai pyöräilijään.

Törmäysvaroitin

Jos auton tai moottoripyörän peräänajo uhkaa alle 3 sekunnin päästä, Mobileye varoittaa kuljettajaa ja antaa riittävästi aikaa reagoida tilanteeseen.

Yliajovaroitin

Jos jalankulkijan tai pyöräilijän yli ajaminen uhkaa alle 2 sekunnin päästä, Mobileye varoittaa kuljettajaa. Toimii parhaiten kaupunkiliikenteessä alle 50 km/h nopeuksilla .

Kaistavahti

Mobileye varoittajaa kuljettajaa, jos ajoneuvo uhkaa ajautua ilman vilkkua tahattomasti kaistaviivojen yli.

Turvavälin tarkkailu

Jos ajoneuvon turvaväli edellä ajavaan lyhenee alle asetetun raja-arvon, Mobileye varoittaa kuljettajaa ennakoivasti.

Ylinopeusvaroitin

Mobileye tunnistaa tietyt liikennemerkit  ja näyttää vallitsevan nopeusrajoituksen näytöllä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa liiallisesta ylinopeudesta haluttaessa.

Älykäs kaukovalojen ohjaus

Automaattinen lyhyiden- ja kaukovalojen vaihto pimeällä edessä olevan liikenteen mukaan. Ominaisuus kytkettävissä haluttaessa pois päältä.

Video: Liikenneturva